Schoonwatervallei Bakkum

Opdrachtgever: Landschap Noord-Holland

Uitvoering: 2012

Vanaf 1 oktober is er gewerkt aan de Schoonwatervallei bij het Zeerijdsdijkje en de Bleumerweg in Bakkum. De bestaande duinrel is geaccentueerd en een pijp zorgt voor een overkluizing van een PWN-waterleiding. Een grote schuur is afgebroken en de weg naar de schuur opgeruimd nadat het werk klaar was. Er zijn poelen opgeschoond tot op het schone zand en een overstort geplaatst.

Langs de Bleumerweg is een perceel afgeplagd. Na het verwijderen van de voedselrijke bovenlaag en natter worden van het land ontstaan er veel kansen voor kwetsbare duinrandvegetatie, zoals dotterbloemen. In een ander perceel is een ondiepe waterpartij gegraven. De vrijgekomen grond is eerst in depot gestort. In week 43 t/m 45 is dit afgevoerd via de Bleumerweg. In overleg met de bewoners zijn er maatregelen getroffen om overlast te beperken. Langs het Jan Miessenlaantje is een duiker geplaatst.

De werkzaamheden hebben te maken met het schoner maken van het water door de schoonwaterstroom te scheiden van de voedselrijke waterstroom. En door de maatregelen houden we water beter vast in het gebied. Dagelijks bezochten archeologen uit Castricum het werk.

Nieuws

Martin 12.5 jaar in dienst

Vandaag vieren wij het 12.5 jarig jubileum van Martin. Officieel is dit 28 juli maar ivm de vakantie gekozen om dit vandaag te vieren, extra ...

Meer nieuws