Wie ZIJN WIJ

Harde werkers!

Als bedrijf in de Noord-Hollandse Schermerpolder staan we dagelijks met onze voeten in de klei. Misschien hebben we daaraan onze doorpakmentaliteit te danken. Dit geldt natuurlijk voor Roelofsen als onderneming, maar zeker ook voor de mensen die bij ons werken. Want hoe goed onze machines ook zijn, met de mannen die erop zitten, wordt elke klus pas echt een succes. Roelofsen werkt al een kwart eeuw op deze manier.

Onze opdrachtgevers voor machineverhuur en grondwerken:

  • gemeenten & provincies
  • waterschappen
  • collega-aannemersbedrijven
  • grotere particuliere opdrachtgever

Samen werken we met plezier aan uiteenlopende projecten; van bruggen bouwen en beschoeiingen zetten, kadeverbeteringen en natuurherstel, wegberm en slootonderhoud tot aan verhuur van onze machines aan gerenommeerde aannemers.

MCvA-20200422-0045_HR
IMG-20200131-WA0006a

Een klein beetje geschiedenis..

In 1996, op 15 april, startte Arjan Roelofsen, onder de naam Loon- en Verhuurbedrijf A. Roelofsen, zijn eigen loon- en verhuurbedrijf. Eerst een aantal jaren als zzp'er vanuit huis aan de Arisdijk in Driehuizen, maar in 1998 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie in Zuidschermer. Het echte werk kon beginnen. Het bedrijf kon nu groeien, een keuze die in 1999 leidde naar het in dienst nemen van personeel.

In 2001 werd er een klein loonbedrijf overgenomen. Dit bedrijf verrichte voornamelijk onderhoudswerkzaamheden aan wegbermen en watergangen en is tot 2005 verder gegaan als Roelofsen Cultuurtechniek. In 2007 is de rechtsvorm van de onderneming veranderd van een vennootschap onder firma in een BV.

In 2009 bouwden wij aan de Zuidervaart een nieuw bedrijfspand, van waaruit we nog steeds naar volle tevredenheid ons werk doen.

Ons Team

Natuurlijk is het aantal medewerkers door de jaren heen ook flink gegroeid. Inmiddels werken er ongeveer 25 mensen voor ons – vooral mannen– waarvan een groot deel in vaste dienst. En net als onze klanten zijn ook onze medewerkers trouw aan ons. Blijkbaar doen we iets goed!

Roelofsen is een erkend leerbedrijf, waardoor wij jonge mensen mogen opleiden tot vakmensen. Het belangrijkste kapitaal is toch ons personeel.

Via onderstaande knop maakt u kennis met al onze toppers!

MCvA-20210415-0225_HR

Ons bedrijfspand

In april 2009 hebben wij ons bedrijfspand in gebruik genomen. Bij de bouw hebben wij  al rekening gehouden met het gebruiken van duurzame energiebronnen. De aanleg daarvan moest, in verband met de hoogte van de investeringen, even op zich laten wachten. Uiteindelijk in 2016 was daar de mogelijkheid om het pand te gaan verwarmen middels een warmtepomp. Stap 1 was gezet. Stap 2 was onze eigen energie op te wekken. Daarvoor zijn er in april 2019 200 zonnepanelen op ons dak aangebracht. We zijn trots op wat we al hebben bereikt op het gebied van duurzaamheid.

Wij zijn klaar voor de toekomst:

  • Warmtepomp voor verwarming bedrijfspand
  • Zonnepanelen voor onze elektriciteit
  • Goede isolatie en vloerkoeling zodat airco niet nodig is
  • Gebruik van FSC-hout (bijna 100%)
  • HVO20-brandstof voor ons gehele machinepark en HVO100-brandstof op projectniveau.

Door al deze maatregelen staan we inmiddels op trede 5 van de CO2-Prestatieladder.

Misschien een extra stimulans om met ons in zee te gaan?