PROJECT: 100% electrische machines

Natuurvriendelijke oevers Krommenie

Uitvoering

2023 / 2024

Opdrachtgever

J.P. Schilder BV

logo schilder

Natuurvriendelijke oevers

In oktober 2023 zijn wij gestart met werkzaamheden in de meren Krommenie in het landelijk gebied op de grens tussen gemeente Zaanstad (Krommenie) en Uitgeest.

Het project wat wij voor J.P. Schilder uitvoeren is een deel van het totale werk wat daar op de planning staat voor HHNK.

Wij maken een 3-tal natuurvriendelijke oevers (NVO) die in de meren worden aangelegd. De NVO's bestaan uit een palenrij die door dubbele gordingen met elkaar worden gekoppeld. De totale lengte bedraagt 865 meter.

De constructie voor de NVO’s brengen wij aan vanaf ondiep water, met behulp van een 100% elektrische lichte rupskraan op een ponton. De kraan wordt gevoed door twee accupakketten. Daarnaast maken we gebruik van elektrisch gereedschap dat wordt voorzien van stroom uit oplaadbare batterijen. Alle transporten van de materialen voor de aanleg van de natuurvriendelijke oevers vinden ook geheel 100% elektrisch plaats.

De NVO's moet de afslag van de oevers welke in het verleden hebben plaatsgevonden herstellen.

Volledig electrisch werken is een nieuwe maar mooie ervaring voor ons.

 

Heeft u een project voor Roelofsen?

Met onze ervaring kunnen wij u ondersteunen. Heeft u meer informatie nodig, dan kunt u via onderstaande knop direct contact met ons opnemen.