WATERBOUWKUNDIGE WERKEN

Voor de grens tussen land en water maken wij fraaie en onverwoestbare constructies: beschoeiingen, dam- en keerwanden, steigers, vlonders en bruggen.

Dit doen wij voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers, als onderaannemer en als projectleider. Als we hierbij houten onderdelen gebruiken – en daar wordt vaak voor gekozen – dan passen wij standaard FSC-gecertificeerd hout toe. Want dit is duurzaam materiaal in alle opzichten

Beschoeiingen

Om afkalving van grond te voorkomen, zetten wij beschoeiingen neer van hardhout, kunststof of wilgentenen. Hiermee beschermen we wallen en oevers tegen de invloed van golfslag en tegen een stijgend en dalend waterpeil.

Een zinvolle investering in het behoud van tuinen, kades, weidegrond en natuurgebieden.

20201104_082447
einde2

Steigers en vlonders

Wij plaatsen steigers en vlonders om tuinen en terrassen te vergroten, of voor de aanleg van wandelpromenades. Is de steiger bedoeld als aanmeerplek voor pleziervaart, dan passen we de constructie hierop aan.

Deze werken kunnen we uitvoeren in hardhout, kunststof en composiet. Mooi en oerdegelijk.

 

IMG-20200402-WA0008

Damwanden en keerwanden

De aanleg van een dam- of keerwand maakt het mogelijk om tuinen en terrassen te verlengen of hoogteverschillen te overbruggen. In combinatie met een vlonder of steiger ontstaat zo bijvoorbeeld een heerlijke zitplek aan het water.

Is daarbij een trap nodig? Dan maken we die natuurlijk ook, van hetzelfde materiaal.

IMG-20180501-WA0006
IMG-20180629-WA0036

Bruggen

Het maken en plaatsen van houten voetgangers- en loopbruggen is precisiewerk. De prefabricage voeren we vaak in onze eigen werkplaats uit.

Daarna wordt de brug op locatie in elkaar gezet. Ook voor deze klussen gebruiken we gecertificeerd hardhout.

Dit kan ook in combinatie met sprokkelhout, voor een nog natuurlijker uitstraling.

Voorbereidend grondwerk

Voordat we onze waterbouwkundige werken plaatsen, is voorbereidend grondwerk nodig, op de wal en/of in het water. Natuurlijk doen wij dit zelf, omdat dit onze corebusiness is.

Deze preparatie voeren we ook uit voor collega-bruggenbouwers.

Denk hierbij ook aan het aanleggen van landhoofden en funderingsconstructies of het aanbrengen van bevestigingssystemen en vaarduikers.

IMG-20151029-WA0009

Heeft u een mooi project en zoekt u een partij die slagvaardig van dienst kan zijn?
Neem dan contact op met Roelofsen BV en we spreken uw project graag met u door!